Tørrisblåsing fjerner sot- og røykskade mens du deodoriserer overflater

SITUASJONEN
Rossi’s Fine Italian Cuisine Restaurant i Myrtle Beach, South Carolina har stolt servert både lokalbefolkningen og turister siden 1987. Restauranten opplevde en brann, som forårsaket røyk- og sotskader i hele restauranten på 10 000 kvadratmeter. En lyddemper i taket måtte også fjernes helt på grunn av røyk og lukt fra brannen. Restauranten leide Advanced Indoor Air Quality Care for å rense røykskadene.

PROBLEMET
Brann og røyk skader ikke bare overflater og materialer, men det forårsaker også en sterk lukt, som trenger gjennom hele strukturer. Tradisjonelle rengjøringsmetoder for å fjerne røykskader, som håndskraping, er arbeidskrevende og fjerner ikke lukt, mens andre metoder som brus eller sandblåsing skaper store mengder sekundært avfall som også må ryddes opp. Basert på størrelsen på plassen som skulle rengjøres, ble tradisjonelle metoder beregnet til å ta entreprenøren 12-16 dager å fullføre med opptil 12 arbeidere på jobben på grunn av arbeidet som er involvert og den ekstra tiden med en sekundær rotopprydding.

LØSNINGEN
U.S. Air Quality Care bestemte at tørrisrensing ville være den perfekte løsningen for dette prosjektet.

Cold Jets tørrisrensesystem bruker ikke-slipende medier i form av resirkulerte CO2-pellets som ikke vil skade overflater eller utstyr. Kombinasjonen av tørrisrensingens kinetiske energi og termiske effekt bryter forbindelsen mellom smuss og overflate, og løfter bort forurensninger. I motsetning til sprengning med andre medier, etterlater ikke tørrisrengjøring noe sekundært avfall, fordi tørrispartiklene sublimeres ved støt – og konverteres fra fast til gass. Tørrisrengjøring er trygt og ikke-giftig, skaper ikke nedstrøms forurensning og reduserer eller eliminerer ansattes eksponering for farlige kjemiske rengjøringsmidler.

Tørrisrengjøring er mye raskere enn tradisjonelle metoder. Generelt gir tørrisrengjøring følgende restaureringshastigheter: tre (7-10 fot2/min), malt metall (5-7 fot2/min) og murstein (10+ fot2/min).

Cold Jet tørrisrengjøring har blitt den foretrukne metoden for å fjerne røyksot, fordampet syntetisk harpiks og forkulling. Det har til og med vært kjent for å eliminere den muggen brente lukten som er et resultat av brann- og røykskader. Cold Jet gir en rask og effektiv fjerning av røykskader selv i de trange vinklene på takstoler og rundt spiker, ledninger og all rørlegging uten skade på overflatens integritet.

RESULTATENE
Ved å bruke Cold Jet Aero 40 tok jobben omtrent åtte dager med sprengning med tre maskiner og åtte personer involvert – omtrent halvparten av det som ble beregnet med de alternative metodene. I tillegg til materialfjerningen, fjernet tørrisrengjøring lukten fra strukturen som andre metoder ikke kunne ha oppnådd.

«Cold Jets utstyr er uten den beste rengjøringskvaliteten vi kan oppnå,» sa Tom Monacelli, Advanced Indoor Air Quality Care. «Belegg og deodoriseringsmidler brukes i det minste fordi det eliminerte 100 % av det forkullede treet og karbonet som huser lukten.»

Ved å bruke Cold Jet tørrisen fremfor alternativer, estimerte Advanced Indoor Air Quality Care en 70 % reduksjon i lønnskostnadene – og sparte anslagsvis 20 000 USD. Entreprenøren fullførte dette prosjektet vellykket ved å redusere prosjektkostnadene og øke rengjøringshastigheten.