FAQ

01.

Generelle spørsmål

Vi har basen vår i Arendal, men vi er veldig mobile og påtar oss oppdrag i hele landet. 

Prisene varierer ettersom hva slags jobb det er og hvor mye tørris som benyttes. 

Som hovedregel så blir enige om pris etter befaring. 

Lengden på oppdragene varierer etter størrelsen på oppdraget og beliggenhet. Tørrisblåsing er svært effektivt og kutter gjerne tiden betraktelig, sammenlignet med ordinære rensemetoder. 

Bruksomårdene for tørrisrengjøring er enorme. Er du usikker på om tørrisrengjøring er løsningen for deg, så ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat. Vi samarbeider med Coldjet som har 30+ års erfaring innen feltet, så dersom du er usikker så kan vi sammen finne ut om dette er noe for deg. 

02.

Tørrisrengjøring

Tørrisrengjøring, også kalt tørrisblåsing er en form for overflatebehandling hvor man bruker tørris som blåsemateriale. 

Denne tørrisen kommer i pelletsform, som ligner på små riskorn. Disse tørrispelletsene legges så i en «blåsemaskin» som blåser dette på overflater, ved hjelp av en kompressor. 

Når denne tørrisen treffer overflaten som behandles går den fra fastform til gass. Dette gjør at det ikke blir noe sekundæravfall. 

Tørrisen virker ved hjelp av tre prosesser. 

1. Kinetisk energi – som forårsakes av det kraftige trykket som produseres av kompressoren. Dette trykket sender tørrispartiklene ut av munnstykket på blåsemaskinen i en høy hastighet. 

2. Kryogenisk prosess (lav temperatur) – Som gjør at belegget som skal fjernes krymper og løsner lettere. 

3. Termisk ekspansjon – Dette er prosessen når et fast materiale går til gassform. Dette gjør at materialet ekspanderer og løsner uønsket belegg i prosessen. 

Disse tre prosessene fungerer sammen og gjør tørrisblåsing svært effektivt. 

I tørrisrengjøring, så bruker man tørris. Tørris er Co2 i fastform. Co2’en vi bruker er et biprodukt av ammoniakkindustrien. Vi «resirkulerer» så denne Co2-gassen og bruker den til å rengjøre.

Det vil si at vi ikke utsetter atmosfæren for mer Co2 enn det som finnes fra før. 

Samtidig så eliminerer tørrisrengjøring behovet for å benytte seg av sterke kjemikalier og løsemidler som er svært skadelig for både miljø og menneskene som håndterer dem.